به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از سازمان برنامه و بودجه، به استناد بند الف ماده ۳۲ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، شورایعالی آمایش سرزمین، سند توسعه منطقه ساحلی مکران در افق ۱۴۱۵، که مبتنی بر مطالعات طرح ویژه توسعه و عمران منطقه ساحلی مکران مصوب دی ماه ۱۳۹۷ شورایعالی شهرسازی و معماری ایران است را تصویب نمود.
بر اساس این سند منطقه ساحلی مکران مشتمل بر پنج شهرستان چابهار، جاسک، سیریک، کنارک و میناب در دو استانِ سیستان و بلوچستان و هرمزگان است و دارای قطب توسعه جاسک به عنوان بندر و پایگاه نیروی دریایی، هاب گاز، نفت و انرژی و منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار به عنوان بندر آزاد و اسکلههای با ظرفیت ایجاد مناطق صنعتی و حمل و نقل بینالمللی است.
در این سند تصریح شده است که منطقه مکران ظرفیت ایجاد انواع صنایع پتروشیمی، فولاد و صنایع بزرگ را دارد و میتواند زمینه گسترده تولید و صادرات مجدد را فراهم سازد و توسعه برونزا که محتاج تجهیز منابع و سرمایهگذاری ملی و بینالمللی است، عامل مهمی در توسعه منطقه مکران به شمار میآید و توسعه درونزا و برونزا به عنوان مکمل یکدیگر میتواند توسعه متوازن و پایدار منطقه را رقم بزند.
در این سند همچنین توسعه منطقه ساحلی مکران توسعهای شبه برونزاست که تلفیقی از توسعه درونزا و برون زا و با پیشرانی توسعه منطقهای برونزا است که به همراه توسعه درونزای منطبق با ظرفیتها ومزیتهای منطقهی مکران و اجتماعات محلی و از محل سرریز آن به انجام میرسد.
در سند توسعه مذکور همچنین اهداف توسعه فضایی منطقه ساحلی مکران و نیز راهبردهای توسعه این منطقه به صورت دقیق تبیین و ترسیم شده است.
در سند فوق، دستگاههای اجرایی مکلف هستند که بر اساس سند توسعه منطقه ساحلی مکران، برنامههای جامع و اجرایی دستگاه مربوط را تهیه و پس از هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه کشور، از محل اعتبارات بودجههای سنواتی نسبت به انجام مطالعات و اجرای پروژههای مصوب با اولویت مشارکت عمومی- خصوصی اقدام نمایند.
برای مطالعه و مشاهده کامل سند توسعه مکران کلیک کنید.